IMG 8450
 

Sokat gondolkodtam raja, hogy megosszam-e ezt a receptet vagy sem. Hiszen annyira egyszerű, hogy szinte fáj.

Mégis itt van, mégpedig azért, mert annyira egyszerű, hogy szinte fáj és az egyik legkiválóbb és leggyorsabb ellenszere az Ázsia éhségnek. Ha nincs időnk főzni, de mégis ránk tör a vágy, elég ezt a a salátát elkészíteni és már rendben is van a fixációnk. 

Egy kis rizzsel teljes értékű étkezés, de ha különlegességet szeretnénk csempészni a vasárnapi rántott hús, krumpli kombóhoz, akkor is ideális. Már sok kínai büfében adnak hasonlót, én inkább ezt a koreai receptet favorizálom, mert jobban megmarad az alga íze, a szezámmagtól és –olajtól pedig autentikusabb lesz, mint az agyon ecetezett büfés változat.


IMG 8429
 

Hozzávalók:

10 dkg szárított alga (szinte bármilyen típus alkalmas)
minimum 3 gerezd fokhagyma (mániákusoknak legalább hat)
3 újhagyma (opcionális, nekem éppen nem volt itthon)
3 ek szójaszósz
3 ek víz
1 ek cukor
3 ek szezámolaj
ízlés szerint pirított szezámmag

Ha vékonyabb fajta algát használjuk, akkor elég összekeverni a hozzávalókat, az öntetben található folyadék elegendő lesz, hogy hidratálja.

IMG 8432
 

Ha a vastagabb típusút használunk (mint én), azt használat előtt be kell áztatni meleg vízbe. Sőt érzékenyebb gyomrúak blansírozhatják is. Utána mindenképpen daraboljuk össze.

IMG 8448
 

Majd lecsöpögtetés után összekeverjük a hozzávalókat.

IMG 8449
 

Én szeretem ha csíp, ezért szoktam hozzá friss vagy szárított chilit keverni, különösen, ha csak rizzsel eszem.

IMG 8454
 

A tálalásról készített művészfotó csak és kizárólag az új konyhai világításnak köszönhetően nem sikerült :D