A FUNKY PHO SZTORI

Mosoly!

Egy hely, ami azért van, hogy mosolyt csaljon a szád szegletébe egy olyan élménnyel, amit nem kapsz meg máshol.
Illetve ezáltal mosolyt csaljon a mi arcunkra is: túl többévnyi IT/ pénzügyi vendégszerepléssel az USA-ban és túl egy-két magyar start-upon, leültünk Évával és elképzeltük, hogy mitől is éreznénk magunkat boldognak öt év múlva. Na, ennek az álmodozásnak jó részét tette ki az, hogy építsünk egy saját vállalkozást, mely tőlünk és általunk működik és összefoglalja mindazt, amit a világból addig megismertünk.

 

Jó dolgokból jó dolog

Szeretjük a jó dolgokat az életben, szeretünk jókat enni. Jártunk kb. 50 országban és szeretünk a kaján keresztül ismerkedni idegen kultúrákkal. Jártuk a piacokat, ettünk Fokváros nyomornegyedében, amihez a körbeadott tejeskannából ittuk az ott helyben erjesztett „sört” és ettünk homárt a Park Hyatt tetején Tokióban. Éltünk másfél évig Ázsiában (innen a rajongás a pho és távol-keleti konyhák iránt) és Éva, Phonöknő Vietnam legjobb főzőiskoláiban tökéletesítette főzési tudományát mielőtt megnyitottunk volna.

 

Funky

Szóval 2010 környékén úgy döntöttünk, hogy feltesszük az addigi életünket a pirosra és jól megpörgetjük a kereket. 2013 májusában, hosszas előkészületek után végre megnyitottuk a Funky Pho-t, ami pont olyan, mint mi. Ahol szeretünk lenni és enni. Nem akarunk tetszeni mindenkinek, mert nem is tudnánk. A hozzánk hasonlóknak csináltuk ezt a helyet. Azt várjuk, aki megelégszik egy „büfével”, ami sokszor zsúfolt, szól benne a zene, ahol nincs 500 km-ről idetalicskázott kisüveges ásványvíz-csoda és ahol a végén vissza kell vinni a tálcát. Viszont nem elégszik meg a rutinból legyártott tucatáruval, a főnöki utasításba adott egyenmosollyal és fontos neki, hogy étteremlátogatásával a lehető legkisebb terhet rója a környezetre.
Éttermünk egyike az ország első Fenntartható Éttermeinek és pho levesünkkel elsőként érdemeltük ki a nagy presztízsű Gault&Millau étteremkalauztól az Év legjobb street food-ja díjat többek közt.
Vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételeket (ld. részletes Étrendi útmutatónk) is kínálunk ízfokozó és mindenféle mesterséges adalékok nélkül, demokratikus árakon.
Ha szimpatikusnak találod mindezt, akkor gyere el és nem fogsz csalódni. Ha nem, semmi para, szerencsére tényleg dúl a gasztroforradalom: nyakra-főre nyílnak az új helyek a városban, egészen biztos megtalálod, amit keresel.

 

Mi az, amire ígéretet teszünk neked?