Category Archives: Heti ajánlat

Az igazi tavaszi tekercs

Nem kell tovább várnod arra, hogy igazi tavaszi tekercset burkolj: megérkezett a Funky Pho-be. Hogy mitől igazi? Hát attól, hogy mi készítjük Lin barátunk nagymamájának receptje alapján…köszi Lin! Kína egyik eldugott részén mindenki így csinálja. A töltelék nem káposzta, répa plusz tészta, amely nyomokban csirkét is tartalmazhat, hanem csirke, fafüle gomba, fűszerek és slussz passz. Nyilván picit azért a saját képünkre formáltuk a fűszerezést és egy thai ihletésű,  HÁZI fokhagymás, gyömbéres édes chili lekvárral egészítettük ki. Enjoy!

 

Az igazi tavaszi tekercs

Teriyaki malac császárság grillezett salátaszívvel

teriyaki csaszar

Teriyaki malac császárság

 

Esik eső, süt a nap, a Funky Pho főzöget. Pontosabban grillezik. A tavasz nagy slágere a friss fejes saláta. Legfinomabb része, a zsenge közepe, az úgynevezett szíve. Ezt grillezzük, ízesítjük és adunk hozzá egy kis aláfestést: teriyaki malac császár. A császárhúsnál omlósabb, ízletesebb része nincs a malacnak, ehhez adjuk Chef Tibi házi teriyaki szószát, amely édeskés-sós kiegészítője a kompozíciónak. Szazámolajos spenótpüré, retek savanyú és grillezett újhagyma teszi fel az i-re a pontot. Figyelem, nagyon Funkys!

 

Popcorn zúza - Csirkezúza tempura ropogós fehérbab salátával

zuza

Popcorn zúza ropogós fehérbab salátával

 

Igazi ínyencséget kínál Chef Tibi az eheti séf ajánlatban: popcorn zúza. Friss csirkezúzát fűszeres alaplében puhára főzünk, majd tempura bundában ropogósra sütünk. Annyira addiktív, mint a popcorn. Főleg, hogy nyakon öntjük kedvenc koreai szószunkkal. Aláfestésnek fehérbab salátát kínálunk úgy, ahogy még soha nem kóstoltad: ropogósan, fűszeresen. A wok csodatévő hatásának köszönhetően a bab héja ropogósra pirul, miközben a fűszerek átjárják a belsejét. Szemet gyönyörködtető látvány, arról nem is beszélve, hogy finom.