Grill saláta

Grill saláta
Nagyon pontosan visszaadja a vietnami gasztronómia lényegét: nagyon friss, többrétűen összetett és kifinomult ízhatású, nem mellesleg pedig még egészséges is. Tökéletes arányban van benne a zöldség, friss zöld fűszer, rizstészta és a frissen grillezett feltét: grillezünk rá választásod szerint thai citromfűvel marinált marhahátszínt, gyömbérrel pácolt csirke combot vagy tofut. Megszórjuk pirított, tört földimogyoróval, pirított hagymával, majd citrusos-fokhagymás-halszószos vietnami asztali szósz kerül a tetejére öntetként. Kivéve a tofura, amit egy zseniális koreai fokhagymás-szezámolajas-szójaszószos szósszal teszünk ellenállhatatlanná. Nem túlzunk, több olyan vendégünk tért már meg a tofu oltárán, aki korábban elképzelhetetlennek tartotta, hogy hús helyett szójatúrót vegyen a pálcikájára.