Category Archives: Heti ajánlat

Vietnami Funky Taco

IMG_20150401_102434

Vietnami Funky Taco

 

Mexikóit ennél? Vagy inkább vietnamit? Nem tudsz dönteni?.Most nem is kell. Vadiúj séf ajánlatunk kombinálja a két élményt. Chef Tibi új fúziós kreációjában taco élményt kapsz vietnami ízekkel. Sőt! Már a tortillán csavartunk egyet: nem egyszerűen elkészítjük a tésztát és megsütjük, hanem felturbózzuk újhagymával és szezámolajjal, majd hajtogatjuk és csavarjuk. A vietnami ízekről a lime-os csirke guisado (a.k.a. ragu) gondoskodik, amihez bemutatjuk két új vietnami fűszernövény szerzeményünket: a ngo gai és a ngo om elég ritka Budapesten. Mindkettő nagy kedveltje a vietnami konyhának, és Budapesten csak nálunk próbálhatjátok ki.

Filippínó csirkeleves tamarinddal

Filippínó csirkeleves tamarinddal

Filippínó csirkeleves tamarinddal

Ahogy haladunk egyre mélyebb bugyraiba az ázsiai gasztronómiának, újabb és újabb rejtett kincsekre bukkanunk. A Sinigang az a mindennapi fülöp-szigeteki leves, amely a multikulturális ország egészében ismert. Tamarainddal savanyítják, ez adja jellegzetes ízét. Készülhet különböző húsokból: csirke, marha, sertés, tenger gyümölcsei, mikor mire van lehetőség. Jellegzetessége még a sok zöldség. Gyakorlatilag egy tamarinddal savanyított becsinált leves. Chef Tibi csirkés sinigangot készített nekünk, zöldbabbal, savanyított, sült, erőspaprikával, savanyított retekkel, répával.

Kint az utcán szélvihar, de ha  ebbe belekóstolsz már a tavaszt érzed: koriander, thai bazsalikom mellett a ott figyel a medvehagyma is.

Japán csibefalatok szecsuáni borsóval

Japán csibefalatok szecsuáni borsóval

Határozottan úgy néz ki, mint egy borsófőzelék rántott csirkével, nem? Nem! És igen. Ha anyukám ilyen borsófőzelékkel képráztatott volna gyermek koromban, akkor valahol Chengdu környékén laktunk volna és úgy hívták volna, hogy Mai Lin. És hogy mi vesz rá arra, hogy megkóstold ezt a kínai zöldborsófőzeléket? A szárított rák és a szechuáni bors. Képzelhjétek magatokat a Jin folyó partjára miközben ezt csipegetitek. Vagy mégsem? Hiszen a rántott csirke viszont nem is annyira rántott. A karage egy japán sütési technika: apróra vágott húst vagy zöldséget sütnek ki bő olajban, amelyek előtte pácolva voltak majd keményítőbe forgatva. Mi most tettünk a keményítőhöz egy kis füstölt paprikát, szóval mindent megtettünk érte, hogy megint olyat egyél, amit sehol máshol nem tudsz.