Koreai BBQ sertésoldalas

16 Sep  0 Heti ajánlat

Funky Pho első koreai barbeque étele, ami új ajtót nyit a világra. Egész éjjel pihennek a husikák egy klasszikus koreai pácban, ami nem más, mint szójaszósz, újhagyma, fokhagyma és szezámolaj, majd három órán át főzzük egy gyömbéres levesben, amíg olyan puhák lesznek, hogy szinte elolvadnak a szádban.
Ezzel még nincs vége, hisz tálalás előtt még grillezzük őket, amitől megkapják azt az aromát, amit csak sült húsoktól várhatunk. A köret sem kevésbé vonzó, mivel puhára, de mégis roppanósra párolt zöldbabot adunk mellé egy hagyományos koreai szójabab szósszal a ssamjanggal, mely tele van természetes umamival. Teljes mértékben addiktív, mint a savanyított retek és a nemzeti mindentvivő, a kimchi (savanyított-csípős kínai kel). Plusz egy csipet pirított szezámmag bonuszként. Koreai cuccok, ahogy mi szeretjük.