Banh Cuon

02 Sep  0 Heti ajánlat

Van ez az étel, ami régóta kísért minket, Banh Cuon a neve. Sok-sok kísérlet után végre megérkezett a Funky Pho-be. Hanoiban ettük először, majd a további utazásaink során rájöttünk, hogy minden rizst fogyasztó nemzetnek van valami hasonló étele.
Tudjuk is, hogy miért: olyan egyszerű, hogy lepadlózol tőle. Olyan bonyolult, hogy lepadlózol tőle. Először is ámulatba ejt az elkészítés technikája. A hölgyek, akik az utcán készítik, úgy néznek ki, mintha repülnének.
Utána következik a kinézet: még soha nem láttál rondább ételt a földön. Az első falat szagos, nyúlós, rágós, ropogós, húsos, rizses, sós szóval bum, bumm, bummm. Soha nem leszel már az, aki előtte voltál. Azért valamit az ételről is: tulajdonképpen egy gőzölt rizs “palacsinta”, fafülegombával és sertéshússal töltve, sok pirított hagymával, vietnami asztali szószba mártogatva. Légy lenyűgözve!