Category Archives: Heti ajánlat

Garnélás mungó rizottó

Garnélás mungó rizottó

Garnélás mungó rizottó

Ennek az ételnek minden porcikája azért kiállt, hogy felvegyék a dicsőségek csarnokába. A mungó bab egy Ázsiában honos bab féle és a szuper egészséges élelmiszerek között tartják számon, ám nekünk most az a fontos, hogy igen ízletes. Hántolt formájában lassú tűzön felfőzzük kókusztejjel és fűszerekkel. Kicsit az igen népszerű szuperhősünket, a Laksát idézi, de a rizottó forma és a mungó bab teljesen más mélységet ad neki. Erre készítettünk egy meleg salsát, ami nem áll másból, mint garnélából, hónapos retekből és Chef Tibi saját kezűleg készített marokkói ihletésű, sóban eltett savanyított lime-jából. Tényleg fűt a kulináris kalandvágy?  Ilyen kompozíciót másol nem lehet találsz, csak nálunk a Funky Pho-ben.

Kimch Tsukenem Ramen

Kimchi Tsukenem Ramen

Kimchi Tsukenem Ramen

A Kecske éve alkalmából hosszú életet kívánunk minden kedves vendégünknek házi ramen tésztánkkal! A hosszú tészta a hosszú életet szimbolizálja Ázsiában, így a hold újév hetében ezt fogyasztva próbálják megfogni a szerencsét Vietnamban, Kínában és Koreában.

Chef Tibi a múlt héten a Cha Lua-val elindult és azóta vissza sem néz a fúziós útról. Ebben az ételben Koreát hozta össze Japánnal. Saját kezűleg készített ramen tésztát és tsukemen stílusban kínál hozzá kimchis császárhúsos levest. Tsukemen stílus alatt azt a megközelítést értjük, mikor külön tálban adják a levest majd falatonként mártogatják bele a tésztát, akár csak egy mártásba. Így még jobban érvényesülhet a hosszú tészta. A sűrű, kraftos sertésből főzött levest a házi kimchinkkel dobjuk fel. Feltétként főtt császárhúst kínálunk, némi újhagymával megbolondítva. Minél egyszerűbb, annál jobb: ez a kaja visszatérés a ramen kezdeteihez.

A tésztát még csak véletlenül se aprítsd fel, mert csakis így működik a varázslat!

 

Cha Lua Tonkatsu

Cha Lua Tonkatsu

Cha Lua Tonkatsu

Készülünk a hold újévre. Kínában, Vietnamban és még egy sor ázsiai országban ez a legfontosabb ünnep. Az egyik klasszikust a cha lua-t, vagyis vietnami mortadellát fuzionáltuk a japán konyha emblematikus képviselőivel: panko morzsa, házi tonkatsu szósz és savanyított zöldségek armadája. A mortadellát karamellizált hagymával ízesítettük, majd kirántottuk pankóval, ami a morzsák Ferrarija. Csöppet sem hagyományos eljárás. A savanyított zöldség kollekció viszont igen. Újhagyma, répa, jégcsap retek és nagy ász: dashiban eltett shiitake gomba. Mindehhez Chef Tibi házi tonkatsu öntete adja meg az édes-savanyú aláfestést.