Welcome to Taipei

22 Dec  0 Blog

“Vannak olyan helyek, amiket egyből megszeret az ember. Taipei asszem pont ilyen. Mindenhol kínai kaja szag van, a sarkon egyből van egy leveses, az utca végén az éjszakai piac, de nincs sehol mocsok és nem akarnak folyton átverni” – Éva.

Szóval megérkeztünk. A reptéren nem nyomult ránk egyből 1000 illegális taxis, a taxis bácsi pontosan a kért helyre hozott, a  taximéter szerinti összegért. Tisztaság az utcákon. Az Airbnb szállással volt  ugyan gáz, nem is kicsi, 4 helyett csak 3 ágy, stb…, de a szállásadónk magától felajánlotta, hogy a teljes díj felét visszacsengeti jó taiwani dollárban. És ehető rámen már az első, kártyát is elfogadó éjjel-nappaliban is.

 

Az csak a hab a tortán, hogy nem volt semmi para a 15 órás úton a gyerekekkel, nem mi voltunk azok, akiket elismerésbe oltott utálattal a szemében néz az utasközönség a folyamatosan ordító csecsemő miatt. Reggel meg 8-ig aludtunk. Ígéretesen indul az első családos ázsiai utunk. Elsőre olyan ez mint egy Japánba oltott Kína. Köszi Csang Kaj-sek:)

Taipei by Morning