Japán csibefalatok szecsuáni borsóval
Határozottan úgy néz ki, mint egy borsófőzelék rántott csirkével, nem? Nem! És igen. Ha anyukám ilyen borsófőzelékkel képráztatott volna gyermek koromban, akkor valahol Chengdu környékén laktunk volna és úgy hívták volna, hogy Mai Lin. És hogy mi vesz rá arra, hogy megkóstold ezt a kínai zöldborsófőzeléket? A szárított rák és a szechuáni bors. Képzelhjétek magatokat a Jin folyó partjára miközben ezt csipegetitek. Vagy mégsem? Hiszen a rántott csirke viszont nem is annyira rántott. A karage egy japán sütési technika: apróra vágott húst vagy zöldséget sütnek ki bő olajban, amelyek előtte pácolva voltak majd keményítőbe forgatva. Mi most tettünk a keményítőhöz egy kis füstölt paprikát, szóval mindent megtettünk érte, hogy megint olyat egyél, amit sehol máshol nem tudsz.