A Kecske évére

A nagyapám január elsején fél tízkor született. Minden évben kap tortát, a tortán gyertya és minden évben megy a panaszkodás, hogy nem jó a gyertya. Ő nem 88 éves, hanem 89. Erre az egész család megdöbben és mindenki hangosan számolni kezd. De hát ’27-ben született, az annyi, mint 88. Fél tízkor 88 voltam, de már 89 vagyok, megy tovább a játék. Erre mindenki fellélegzik és nevetgél. Esküszöm, van egy pillanat, mikor mindenki komolyan veszi, pedig legalább 79 éve ezt játssza. Szilveszter napján ő főzött, és még el tudja sütni ezt a poént is. Remélem, velünk marad még jó pár évig. Szereti hallgatni a sztorijainkat a Funky Pho-ről és idén is lesz mit mesélnünk neki.

P1010167

Mindjárt kezdünk is egy új desszerttel, Nábelek Zsófi jóvoltából. Zsófi gasztroújságíró és cukrász, olyan helyekkel a háta mögött, mint a Mák és Kistücsök. Mochit készítettünk közösen ami, ragacsos rizs “süti” szezámmagos grillázzsal és kiwi salsával. Mennyei, keressétek jövő héttől.

A Funky Pho főző órák tovább folytatódnak, ezúttal a Metróban a Gasztroakadémián. Az első alkalom január 22-én lesz (plusz további két lehetőség). Megtanítok pár fogást, aminek a receptjeit még Vietnamból hoztam. Tudom, hogy a helyszín nem olyan kényelmesen elérhető, de megéri, mivel pho bo-t is fogunk csinálni öt másik fogás mellett. Plusz szívesen kiviszek mindenkit, aki rész akar venni, kocsival megyek a Funky Pho-ból.

Február 19-én pedig jön a Hold Új Év, ami Vietnam és úgy általában az ázsiai országok legnagyobb ünnepe. A Kecske Éve lesz, és folytatjuk a tavalyi hagyományokat, miszerint ebben az időszakban ázsiai új évi kajákkal készülünk nektek. Ezúttal Chef Tibis csavarral.

És ez még csak az első negyed év, utána tovább fokozzuk, de az legyen egyelőre meglepetés.

 

Békesség – elvileg a Kecske évében ez vár ránk. Reméljük a legjobbakat.