Élet, Bécs, Funky Pho étterem!!!!!!

Vietnámi étterem

Kézműves sör

Úgy sem hiszitek el, hogy mi történt, ha elmondom.

Úgy tűnik, hogy három hónap kiesett ebből az évből. Úgy tűnik, hogy szeptember óta nem tudom mi történik, pedig folyamatosan történik valami. A legutolsó az, hogy KIVETTÜNK EGY HELYSÉGET ÉS TAVASSZAL MEGNYITJUK A FUNKY PHO ÉTTERMET!!!

Vietnámi étterem ahol vendégül látunk, nem csak kiszolgálunk. Mi komolyan méltányoljuk, hogy nálunk töltöd az értékes időd és költöd a pénzed!


Ha érdekel valakit mi történt velünk a szeptemberi Food Show óta, olvasson tovább. Amennyiben a fejlemények érdekesebbnek tűnnek, ezután már csak arról írunk :D

Ahogy írtam, a Food Show óriási élmény volt. Nagyon jó volt olvasókkal és más lelkes emberekkel találkozni. Viszont olyan soknak tűnt egyszerre a szülővé válás, költözés, nyáron a babához hozzászokás, Ozora, Restaurant Day és a FS, hogy leginkább csak pihenésre vágytam. Mégpedig elutazós pihenésre.

IMG 9772

Pho a Sapában

Nem merészkedtünk messzire, csak ide Bécsbe. Viszont meg volt az az előnye, hogy nem kellett sokat tökölni az utazással (így is vagy háromszor álltunk meg, mert a baba behergelte magát és nem akart a kis ülésében utazni) és egy másik országban voltunk, ami nekem mindig pluszt jelent.

Nem terveztünk sokat, nem is lehetett, a baba igényeihez alkalmazkodva felderítettük Bécs vietnami kínálatát. Van jó pár hely, de itt azért a sushi és a kínai népszerűbb, mint az indokínai.
Ami viszont mindennél jobban meglepett, a sült tészta népszerűsége. Itthon is jól fogy a büfékben, de Bécsben odáig fajult a dolog, hogy minden döneresnél, gyros-osnál és még a McDonald’s-ban is lehet kapni. Olykor döner hússal. Vagy ami még viccesebb, dönert kínai kajás dobozban. WOW.

Sikerült teljesen véletlenül az Ottakringer gyár boltjába is eljutni, ahol csodás söröket kóstoltunk, mondanom sem kell, hogy nem a dobozos minőségben. És kipróbáltuk a lakáskölcsönző közösségi oldalt is, egy kedves lány szuper lakásában laktunk. Ami viszont ennél is érdekesebb az az, hogy megtaláltuk a két legjobb vietnami helyet Bécsben.

IMG 9778

Nyári tekercsek a Sapában

Az egyikbe majdnem nem mentünk be, már nem is emlékszem, hogy miért, egy hosszú séta után végül mégis ott kötöttünk ki. A Sapa meglepően kiváló és autentikus vietnami étterem. Tele vietnami arcokkal, de azért azt gyanítom, hogy a tulaj egy lelkes európai. A berendezéstől kezdve a kiszolgáláson át a tálalás ezt látszik alátámasztani. El voltam alélva a pho-től és a tésztasalátától. Az étlap gerincét a különféle sült és nyers tavaszi és nyári tekercsek adják. Ha nem pho mániásként tengetitek ez életeteket, akkor nagyon jó ár-érték arányú a vasárnapi brunch. Egy francia cukrászda és egy vendégház a toldalék, szerintem azokat is érdemes csekkolni (a cukrászdát mindenképpen.)

IMG 9774

Tészta saláta a Sapában

A következő célpontunk a két vietnami hely lett volna a Naschmarkt-on, de már nem léteznek. Lehet, hogy csak a felújítás miatt, de nincsenek. A szuper koreai pedig hétfőn nincs nyitva, úgyhogy szoppancs. Amúgy a Naschmarkt manapság már egy átverés, turistacsapda, ne menjetek oda. Báááár.  A koreaiért lehet, hogy érdemes: Kim kocht.

IMG 9907

Bún bo hue a Viet Thao-ban

A legjobb pho-t és bún bo hue-t pedig a Viet Thaoban ettük, arról nem is szólva, hogy a banh cuon éteri volt. Ráadásként Emma első vietnami bébiszittere is megjelent az életünkben. Pont kihozták az ételeinket, mikor elvesztette a türelmét és sírdogálni kezdett. A segítőkész pincérfiú pedig ugrott és ringatta, amíg ettünk (mellesleg el is altatta ) Rájöttem, hogyan érdemes Ázsiába utazni: gyerekkel. Imádják, megnyílnak, mosolyognak és segítenek. Ugyanis ez a jelenet azóta még kétszer megismétlődött, egy vietnami és egy kínai helyen is.

IMG 9898

Banh cuon a Viet Thao-ban

A többi étterem, ahol voltunk gagyi és/vagy átverős volt, úgyhogy a fentieket próbáljátok.